Magyar Íj Alapítvány
MAGYARIJ.HU
hungarikum

boller logoAz ismeretterjeszés jegyében alapítványunk is részt vett Túrkevén az immár 11. alkalommal megrendezett böllértalálkozón, ahol a Földművelésügyi Minisztérium által felállított "Hungarikumok: nemzeti büszkeségeink" elnevezésű sátorban állítottuk ki a IX-XI. századi magyar íj készítésével és használatával kapcsolatos relikviákat.

A hajnali kezdés fagyos ridegségét az ilyenkor szokásos ital és ételkínálat tette oldottabbá, a kellő hangulatot pedig az egész település zenés ébresztésére is alkalmas hangerővel megszólaló muzsikaszó alapozta meg. A böllérek vetélkedése hamar elkezdődött, melyet csapataik szorgos munkája mellett a farsangi időszakban elvárt jókedv, a mindenfelől hallható kacagás tett teljesé. A jókedvet tovább fokozta a területet bejáró gólyalábas komédiások produkciója, akik a sokadalom csípős beszólásaira ízes válaszokkal improvizáltak.

Ahogy a szervezők előre jelezték, az esemény közel tízezer érdeklődőt vonzott, akik jó része a Hungarikumok Sátrában is megfordult. Találkozhattak itt a Busójárás, az Aggteleki-karszt barlang, a Solymászat, a Magyar akácméz, a 100 tagú cigányzenekar, a Halasi csipke és a Magyar Íj Alapítvány képviselőivel. Értékes nemzeti kincseinket az alkalomhoz illő jókedvvel és közvetlességgel interpretálták az adott témák szakértői, akiket meglepett a nagy érdeklődés. Fogyott bőven a szórólapokból, névjegyekből, csak késő délutánra csillapodott valamelyest a kérdések özöne.

Az alábbi fényképek leginkább akkor készültek, amikor valamivel kevesebben voltak az egyébként zsúfolt sátorban.

01-emmi.png02-agrarminiszterium.png03-HB.png04-PrintSisters.jpg05-vadaszutak.jpg06-AMC.pngw-GKK-ok.png