Magyar Íj Alapítvány
MAGYARIJ.HU
hungarikum

A magyarság nemzeti értékeit ünnepeltük a Pesti Vigadóban megrendezett II. Hungarikum Gálán, ahol a 2014-ben és 2015-ben elismert hungarikumok képviselőit díjazták. A gála megrendezésének célja, hogy felhívja a figyelmet nemzeti értékeink védelmének, megbecsülésének fontosságára.

A 2012 tavaszán elfogadott törvény megteremtette annak lehetőségét, hogy kultúránk részét képező, jellemző tulajdonsága, egyedisége, különlegessége és minősége alapján a magyarság csúcsteljesítményeit jelentő értékeket intézményesített úton gyűjtsék össze a szakemberek.

 

Forrás: FM – Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

Az idei II. Hungarikum Gálán többek között kalocsai, szatmári, rábaközi, kalotaszegi táncokat, verses előadásokat, korhű zenés életképeket, népzenei produkciókat tekinthettek meg a meghívottak a Magyar Állami Népi Együttes, a Fitos Dezső Társulat, a Fölszállott a páva televíziós vetélkedő versenyzői, valamint Herczku Ágnes, Greznár Roland, Radics Ferenc, Szabó Sipos Barnabás és Őze Áron művészek előadásában.

2014-ben és 2015-ben a hungarikumok száma 25-ről 54-re emelkedett. A 29 új hungarikum képviselője, a gálaműsor részeként, ünnepélyes keretek között vehette át az elismerő okleveleket és a Hungarikum Díjat Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől, az est fővédnökétől, Lezsák Sándortól, az Országgyűlés alelnökétől, a Hungarikum Bizottság tagjától és V. Németh Zsolt, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkártól, aki szintén a Hungarikum Bizottság tagja. Az eseményen tiszteletét tette több állam nagykövete, állami tisztségviselő, a Hungarikum Bizottság tagjai, illetve a hungarikumaink és nemzeti értékeink képviselői.

Alapítványunk is képviseltette magát az eseményen, ahol az itt látható díjat és elismerést vehettük át.

 

01-emmi.png02-agrarminiszterium.png03-HB.png04-PrintSisters.jpg05-vadaszutak.jpg06-AMC.pngw-GKK-ok.png